Publicerad 25 okt 2023

Vi söker virkesinköpare till östra Jämtland och Medelpad

Callans Trä söker virkesköpare till östra Jämtland

 

OM CALLANS TRÄ:

Callans Trä är ett modernt skogsindustriföretag med den senaste teknologin beläget i ett av världens bästa växtområden för gran och tall. 90 % av företagets slutprodukter går på export och därav har vi hela världen som arbetsplats. Företaget genomsyras av högt kvalitetstänk genom alla led, från markberedning och plantering i skogsbruket, till leverans av färdigt virke till slutkunder över hela världen. Företaget som är beläget ca 7 mil väster om Sundsvall sysselsätter idag ca 150 personer (inkluderat både anställda och entreprenörer).

 

Callans Trä befinner sig just nu i en spännande fas med fokus på utveckling och investeringar. Allt detta medan vi nettobinder koldioxid och bidrar positivt till ett bättre klimat, samtidigt som vi förser våra kunder med en organisk råvara som ersätter fossilbaserade råvaror.

 

VAD VI SÖKER:

Vår långsiktiga strategi är att ha en omfattande egen köporganisation och helhetsservice till skogsägarna i vår geografi där vi värderar långsiktiga relationer i alla affärsled. Vi har under de sista åren växt väl i den rollen och ser nu att vi behöver fler duktiga kollegor för att fortsätta den resan. Vi rekryterar nu ytterligare virkesinköpare främst inom området östra Jämtland, men vi välkomnar även talanger inom hela vårt verksamhetsområde.

 

Som virkesköpare ansvarar du för att söka kontakt och genomföra virkesköp med lokala skogsägare. I arbetsuppgifterna ingår administration kring affärerna såsom traktplanering av köpta avverkningsrätter, kontraktering och avverkningsplanering.

 

Vi söker dig som tycker om att göra affärer. Intresse och kunskap om skog och skogsbruk är viktigt, men vi värderar också affärskompetens högt. Som person så tycker du om att knyta kontakter och har en god social förmåga. Du bör ha god kunskap och vana av att använda IT-hjälpmedel. Vi ser gärna att du har skoglig utbildning eller yrkeserfarenhet inom området.

 

Ditt marknadsområde bestäms utifrån din bostadsort.

Är du rätt person så kan vi erbjuda ett intressant arbete i ett familjeföretag i ständig utveckling.

Tidigare erfarenhet från virkesinköp är meriterande.

 

För ytterligare upplysning kontakta oss:

 

Råvaruchef Simon Hellgren, 070-375 44 01, simon@callanstra.se,

Vice-VD Gustaf Callans, 073-098 21 06, gustaf@callanstra.se

Personalchef Margareth Johansson 0691-66 20 05, margareth@callanstra.se.

 

Du är välkommen med din ansökan och CV till rekrytering@callanstra.se senast 31 oktober

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

CALLANS TRÄ SÖKER VIRKESKÖPARE MEDELPAD

 

OM CALLANS TRÄ:

Callans Trä är ett modernt skogsindustriföretag med den senaste teknologin beläget i ett av världens bästa växtområden för gran och tall. 90 % av företagets slutprodukter går på export till tillverkande familjeföretag i hela världen och därav har vi hela världen som arbetsplats. Företaget genomsyras av långsiktighet och ett högt kvalitetstänk genom alla led, från markberedning och plantering i skogsbruket, till leverans av färdigt virke. Företaget som är beläget ca 7 mil väster om Sundsvall sysselsätter idag ca 150 personer (inkluderat både anställda och entreprenörer).

Callans Trä växer vart år och befinner sig just nu i en spännande fas med fokus på utveckling och investeringar. Allt detta medan vi nettobinder koldioxid och bidrar positivt till ett bättre klimat, samtidigt som vi förser våra kunder med en organisk råvara som ersätter fossilbaserade råvaror.

 

VAD VI SÖKER:

Vår råvaruavdelning växer parallellt med vår industri. Köporganisationen ger helhetsservice till skogsägarna i vår geografi där vi värderar långsiktiga relationer. Vi har under de sista åren växt väl i den rollen och ser nu att vi behöver fler duktiga kollegor för att fortsätta den resan.

Som virkesköpare ansvarar du för att söka kontakt och genomföra virkesköp med lokala skogsägare. I arbetsuppgifterna ingår administration kring affärerna. Vi arbetar i en kamratlig miljö där vi gläds över individuella och gemensamma framgångar. Vid utmanande frågor finns kunniga medarbetare som ger råd och kan hela verksamheten. Trygghet är ett ledord.

Vi söker dig som tycker om att göra affärer och att möta människor i dialog och utveckla långsiktiga relationer. Intresse och kunskap om skog och skogsbruk är viktigt, men vi värderar också affärskompetens högt. Som person så tycker du om att knyta kontakter och har en god social förmåga. Tidigare erfarenhet från virkesinköp är meriterande.

Ditt marknadsområde bestäms utifrån din bostadsort.

Är du rätt person så kan vi erbjuda ett intressant arbete i ett familjeföretag i ständig utveckling. Välkommen till Callans familjen.

 

 

För ytterligare upplysning kontakta oss:

Råvaruchef Simon Hellgren, 070-375 44 01, simon@callanstra.se,

VVD Gustaf Callans, 073-098 21 06, gustaf@callanstra.se

Personalchef Margareth Johansson 0691-66 20 05, margareth@callanstra.se.

Du är välkommen med din ansökan och CV till rekrytering@callanstra.se senast 20 november

Fler nyheter